Η κα Τατιάνα Καλογιάννη συναντήθηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας με τον νέο Δήμαρχο Ιωαννιτών κο Μωυσή Ελισάφ.

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του νέου Δημάρχου, για συζήτηση με αντικείμενο τη διερεύνηση σύγκλισης επί προγραμματικών θέσεων, των παρατάξεων Γιάννενα-Νέα Εποχή και Ιωάννινα_2023.

Την Τατιάνα Καλογιάννη, συνόδευαν, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Κοσμάς και ο εκπρόσωπος τύπου της παράταξης Ιωάννινα_2023, κ. Βαγγέλης Σαϊνης.

Κατατέθηκαν οι απόψεις των δύο παρατάξεων υπό το πρίσμα μιας ενδεχόμενης συνεργασίας στο πλαίσιο διατάξεων του νόμου «Καλλικράτης», όπως ισχύει μετά τις αλλαγές και τις αναθεωρήσεις που επέφερε το θεσμικό πλαίσιο «Κλεισθένης», όπως ισχύει σήμερα, με απόλυτη και αποκλειστική στόχευση την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου για την τετραετία 2019-2023, προς όφελος των συμπολιτών μας.

Η Τατιάνα Καλογιάννη κατέθεσε επιγραμματικά τις ακόλουθες προτεραιότητες της παράταξης της, που αποτελούν και τον κεντρικό πυλώνα του ολοκληρωμένου και διακριτού επιχειρησιακού σχεδιασμού της για το Δήμο, όπως κατατέθηκε στους συνδημότες στις 05.04.2019:

 1. Εκπόνηση ολοκληρωμένου Γενικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης των υπηρεσιών του Δήμου και των εποπτευόμενων φορέων του.
 2. Μείωση ενεργειακού κόστους δημοτικών κτιρίων, ΔΕΥΑΙ και εποπτευόμενων φορέων.
 3. Ενεργειακή αναβάθμιση φωτισμού στο σύνολο του Δήμου με συστήματα τηλεδιαχείρισης για προσαρμοστικό φωτισμό, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη βελτιστοποίηση της συντήρησής τους.
 4. Εκπόνηση Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (Τ.Χ.Σ.) Δήμου Ιωαννιτών, ώστε να υπάρξει ένας ενιαίος χωροταξικός, πολεοδομικός, μεταφορικός και περιβαλλοντικός σχεδιασμός για όλη την εδαφική έκταση του Δήμου.
 5. Καθολική αντιμετώπιση των τεχνών και της πολιτιστικής πολιτικής, με περιοδικότητα και επαναληψιμότητα των δράσεων (δημιουργία θεσμών).
  • Με συμμετοχή των βασικών εκπαιδευτικών βαθμίδων και του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης,
  • Με παράλληλη αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος του Δήμου και
  • Με συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
 6. Περιβαλλοντική οχύρωση της λίμνης Παμβώτιδας, με προτεραιότητα στην κατασκευή και ολοκλήρωση δικτύου αποχετεύσεων σε όλες τις κοινότητες του Δήμου.
 7. Υποδομές περιβαλλοντικής παρακολούθησης, αναψυχής και ανάδειξης της λιμναίας και παραλίμνιας περιοχής και εξυπηρέτησης ναυταθλητικών εγκαταστάσεων και συγκοινωνίας.
 8. Ανάπτυξη δικτύου πεζοδρόμων και περιφερειακών σταθμών στάθμευσης.
 9. Διερεύνηση σκοπιμότητας και βιωσιμότητας ανάπτυξης δικτύου TRAM για το σύνολο του Δήμου.
 10. Κατάρτιση ενιαίου μητρώου καταγραφής δημοτών που χρήζουν κοινωνικής μέριμνας, για το σύνολο του Δήμου.
 11. Επέκταση δραστηριοτήτων Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
 12. Μηδενικά τέλη σε όλες τις νέες επιχειρήσεις για το πρώτο έτος.
 13. Διασφάλιση συνεργασίας με τη Σχολή Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (βελτίωση καλλιεργητικών μεθόδων - φυτοφάρμακα, άδρευση, κλπ).

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κο Μωϋσή Ελισάφ, η Τατιάνα Καλογιάννη ενημέρωσε σχετικά τα μέλη της δημοτικής ομάδας Ιωάννινα_2023. Η συζήτηση για ενδεχόμενη συνεργασία θα συνεχιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η κα Τατιάνα Καλογιάννη συναντήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας με τον νεοκλεγέντα Δήμαρχο Ιωαννιτών κο Μωυσή Ελισάφ, κατόπιν σχετικής πρόσκλησής του. Στη συνάντηση, με πρωτοβουλία της κας Καλογιάννη, παραβρέθηκαν όλα τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας Ιωάννινα_2023.

Τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση ήταν κυρίως αυτά, που σχετίζονται από την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου «Καλλικράτης», όπως ισχύει μετά τις αλλαγές και τις αναθεωρήσεις που επέφερε το θεσμικό πλαίσιο «Κλεισθένης».

Η κα Τατιάνα Καλογιάννη διαβεβαίωσε τον νέο Δήμαρχο, ότι πρόθεσή της είναι να μην παρακωλύσει διαδικασίες που εξυπηρετούν την ομαλή διοίκηση του Δήμου, και κυρίως την καθημερινότητα των πολιτών.

Η κα Τατιάνα Καλογιάννη και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξής της, ευχαρίστησαν τον κ. Ελισάφ για την ευκαιρία που τους δόθηκε να επικοινωνήσουν με τον ίδιο και τα μέλη της παράταξής του που τον συνόδευαν.

Στο πλαίσιο των εργασιών του 3ου Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών «Επενδύοντας στο Μέλλον» που θα διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής (Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών-αίθουσα «Banquet) βραβεύθηκε ως έργο της χρονιάς (2018) η ΣΔΙΤ για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου. Σύντομη ομιλία απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία και παρέλαβε το βραβείο, εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου.

2019 6.19 award1 2019 6.19 award2

 Αθήνα – Μέγαρο Μουσικής, 19-06-2019

 Χαιρετισμός Τατιάνας Καλογιάννη – Σταύρου,
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων,
Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών,
στο 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ – ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Κυρίες και Κύριοι,

Η σημερινή παρουσία μου στην εκδήλωση αυτή συμπίπτει να είναι η τελευταία μου δημόσια, ως Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, υπεύθυνης για τον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό, το Περιβάλλον και τις Υποδομές.

Μετά από την εννεαετή θητεία έκλεισε ο κύκλος της υπηρεσίας μου στην Περιφέρεια Ηπείρου, με αποτιμητέο έργο και με θετικό πρόσημο όπως είναι κοινά αποδεκτό.

Από την αρχή της δραστηριότητάς μας θέσαμε ως πολιτικό διακύβευμα την «πολική ανάπτυξη», δηλαδή την τόνωση της αξίας κάθε επαρχίας της Περιφέρειάς μας.

Έργα πολλά, μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται. Από όποια άποψη και να το δεί κανείς, με όποια κριτήρια απολογισμού και να μας κρίνει, τελικά, στην μαθηματική πράξη {τι παραδίδουμε ως προς τί παραλάβαμε} το αποτέλεσμα είναι θετικό.

Βράβευση ως έργο της χρονιάς (2018) η ΣΔΙΤ για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου

Το εκλογικό κέντρο του νικητή των εκλογών κ. Μωυσή Ελισάφ επισκέφθηκε χθες το βράδυ η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ιωάννινα_2023 κ. Τατιάνα Καλογιάννη. Συνεχάρη τον κ. Ελισάφ και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του κ. Θωμά Μπέγκα τον οποίο συνεχάρη για την όλη στάση του κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στo δικτυακό τόπο